Glitter, Glamour och blodpudding
Nu, efter flera veckor trånande, var det äntligen premiär för det så oerhört erektionsframställande programet "Leila bakar" i vår allas favorit kanal, Tv4 plus.
Leila visade prov på massa olika sortes bullar, villket var dagens huvudämne. Jag fastnade framförallt för en sort. Blåbärsbullar :) mm.. så smarrigt det låter. Känner begäret av att gå å vispa ihop en smet och smaska på ikväll.
Iallafall här följer receptet. Ska nog kunna räckan till en eller ett par.
Kan knappt bärja mig inför nästa avsnitt
Sköt om er! Tja
Leila visade prov på massa olika sortes bullar, villket var dagens huvudämne. Jag fastnade framförallt för en sort. Blåbärsbullar :) mm.. så smarrigt det låter. Känner begäret av att gå å vispa ihop en smet och smaska på ikväll.
Iallafall här följer receptet. Ska nog kunna räckan till en eller ett par.
Fyllning:
200 g mjukt smör
4 msk malen kanel
2 dl råsocker
6 dl frysta blåbär
4 msk florsocker
4 msk maizena
Pappersformar till utbakningen
Ekologiskt ägg till pensling
100 g mandelspån eller mandelflis
Florsocker att pudra på bullarna vid servering
200 g mjukt smör
4 msk malen kanel
2 dl råsocker
6 dl frysta blåbär
4 msk florsocker
4 msk maizena
Pappersformar till utbakningen
Ekologiskt ägg till pensling
100 g mandelspån eller mandelflis
Florsocker att pudra på bullarna vid servering
Gör så här:
1. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.
2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5-1 cm tjock.
3. Bred över smörkrämen.
4. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål.
5. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle.
6. Skiva rullen i 3-4 cm breda skivor.
7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
8. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
9. Låt dem jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
10. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
11. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
Tips!
Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.
1. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.
2. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5-1 cm tjock.
3. Bred över smörkrämen.
4. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål.
5. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle.
6. Skiva rullen i 3-4 cm breda skivor.
7. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
8. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
9. Låt dem jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
10. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
11. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
Tips!
Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.
Kan knappt bärja mig inför nästa avsnitt
Sköt om er! Tja
Kommentarer