En mycket smakrik bakelse som passar mer än underbart till de varma sommarvädret.

En utsökt lite bakelse för stora som små jordgubbsälskare. Rostas kokosen smakar den mer.

Ingredienser

4 st

2 st smördegsplattor
1 ägg till pensling

Fyllning:
1 dl kokos
2 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
1 msk florsocker + lite till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca8x8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna. Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Hit kan rätten förberedas. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker.

Kommentarer

Anonym sa…
ooooh den var helt underbar.. vet inte om det blev riktigt rätt. var ganska så svår men ändå helt fantastisk god :D:D tackar och fler recept nu vore jättemumsigt :D
Anonym sa…
Som självutnämnd mat/fikaexpert måste jag få komma med lite kritik. Du använder alltför lite fett i dina recept! Mera Flöt! Sen tycker jag att du ska vidga dina vyer lite mer och börja baka pizzor också. Kan behöva lite ideer till recept för den framtida pizzerian Pirr Dirr me glarr err

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!