
Ännu en lördag står på listan. Och en lördag utan fika är en lördag utanför listan. Därför kommer jag här med ett mycket uppskattat lite tilltugg till kaffet. Dethär kan verka lite futtigt men smaken förgyller utrymmet. Självklart kan ni byta ut frukterna mot päron eller dyl. men inget går upp mot en saftigt aprikos i en riktigt mörk choklad. Lycka till
Ingredienser
burk, ca 225 g
30 g mörk choklad
30 g vit choklad
10 torkade aprikoser
10 torkade katrinplommon
Dipp:
1 1/2 dl mini fraiche
1/2 tsk kakaopulver
Gör så här
Smält de båda chokladsorterna, var för sig, över vattenbad eller i mikron. Doppa aprikoserna i den mörka chokladen och katrinplommonen i den vita. Lägg frukten på en tallrik och låt den stelna i kylen. Häll upp mini fraiche i en skål och sikta över kakao. Servera frukterna med dippen till.
Må lyckan stanna i bakverkens underbara värld!
Kommentarer