Imorgon fyller The Fikaman år och vad kan då passa bättre än den tårta som han mest av allt önskar sig i present. Övriga presenter från beundrare tas mer än gärna emot via postgiro.












Ingredienser
8-10 bitar
400 g mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
rivet skal av 1 apelsin

Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad

Varm hallonsås:
600 g hallon
2 msk florsocker Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.

Den perfekta festtårtan att förbereda och ha i frysen. Bara att ta fram en stund före servering. Så känn er fria att baka den när ni vill. På återseende!

Kommentarer

Anonym sa…
va härligt att du kommer igång igen?! MYCKET fin tårta som åtnjöts i sällskapet här omkring! Detvar mycket uppskattat och GOTT! :D

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!