En paj är en paj är en paj
Det här kan vara svårt att tro, men när jag vaknade imorse kännde jag mig oerhört fikasugen. Rapp som jag är stod jag snart upp och vispade till en smakrik smet. Här har ni konstverket.
Grape- och marängpaj
Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
KRÄM:
3 äggulor
1½ dl socker
1 dl pressad grapefruktsaft
1 msk maizena
50 g smör
MARÄNG:
3 äggvita
1 dl socker
Gör så här
Hacka samman matfett och mjöl i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 225°C, 10-15 min.
Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Häll krämen i pajskalet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd i sockret. Bred eller spritsa ut marängen på pajen. Grädda i 200°C, ca 10 min.
Servera pajen lätt avsvalnad.
Portioner: 6-8
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Grape- och marängpaj
Ingredienser
100 g smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
KRÄM:
3 äggulor
1½ dl socker
1 dl pressad grapefruktsaft
1 msk maizena
50 g smör
MARÄNG:
3 äggvita
1 dl socker
Gör så här
Hacka samman matfett och mjöl i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Grädda pajskalet i 225°C, 10-15 min.
Blanda alla ingredienser till krämen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Häll krämen i pajskalet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd i sockret. Bred eller spritsa ut marängen på pajen. Grädda i 200°C, ca 10 min.
Servera pajen lätt avsvalnad.
Portioner: 6-8
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Kommentarer