The fikaman goes basic
Dagen till ära. Trött på societetsfika. Jag valde negerbollar. Här kommer en läxa för er som precis inlett ert förhållande till fika som livsstil. Min första lilla lärling fick uppvisa sina praktiska färdighet inom kökslivet. Med kameran i högsta hugg presterade vi tillsammans vad ni, kära vänner, kan åkskådetillgöra er nedan. Recept vart sällan aktivt i dagens bak. Men till er som ej gillar att gå på måfå följer även det. Baka med välbehag i helgen och skit inte ner er. Ät allt som är gott!
Chokladbollar
Ingredienser
100 g Smör / Margarin
3 dl Havregryn
1 1/2 dl Strösocker
1 msk Strösocker
1 msk Kakao
1 msk Kaffe, kokt
x Pärlsocker / Kokosflingor
Gör så här
Smält smöret, eller åtminstone någorlunda mjukt. Blanda ihop allting.
Forma smeten till små bollar. Rulla dem i Pärlsocker eller Kokos.
Lagras kallt.


Chokladbollar
Ingredienser
100 g Smör / Margarin
3 dl Havregryn
1 1/2 dl Strösocker
1 msk Strösocker
1 msk Kakao
1 msk Kaffe, kokt
x Pärlsocker / Kokosflingor
Gör så här
Smält smöret, eller åtminstone någorlunda mjukt. Blanda ihop allting.
Forma smeten till små bollar. Rulla dem i Pärlsocker eller Kokos.
Lagras kallt.
Kommentarer