Så som en dag skall berikas

Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen. Gråt aldrig över spilld smet.

Rabarberkaka med cashewnötter

Ingredienser
12 bitar
1 1/2 dl smör-&rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver.
Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.
Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!