Tisdagsgott
Ännu en tisdag och livet rullar på. Idag känner jag ett oemotståndligt behov av choklad. Förmodligen är jag inte ensam. Här kommer ett fantastisk recept när man är extra sugen på just chokladsmaken. Dessa småfikskakor är så knapriga och naggande goda att man bara måste ta flera.
Chokladrutor
Ingredienser
1 1/2 dl hasselnötter eller sötmandel
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner blandningen i smeten. Bred ut smeten till en kaka, ca 25x30 cm stor, på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Skär kakan i rutor eller trekanter innan den kallnat.
Chokladrutor
Ingredienser
1 1/2 dl hasselnötter eller sötmandel
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Hacka nötterna. Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner blandningen i smeten. Bred ut smeten till en kaka, ca 25x30 cm stor, på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Skär kakan i rutor eller trekanter innan den kallnat.
Kommentarer
Man skulle kunna lika denna bakelse med Brownies.
Men faktum är att mina rutor här har tendensen att bli lite mer knapriga tack vara nötterna. Därför föredrar jag den idag. Fast visst, Brownies är ett minst lika vackert alternativ.
Baka med välbehag
/Fikaman