Veckans bak

Det har vart måndag idag, en ledig måndag. Självklart har man lekt ihop lite smarriga saker i köket. Ett sådant underbart kök jag har. Jag gillar det skarpt.

Värme ute och jag kände att kroppen krävde äpplen. Söta äpplen. Med apelsin. Mmm så gott det blev. Ett riktigt lyckat möte. Här bjuder jag på receptet.
Må gott.

Apelsinstekta äpplen med vaniljsås

Ingredienser
4 port
4-5 äpplen
rivet skal och pressad saft av 1/2 apelsin
2 msk vetemjöl
1/2 dl socker
50 g kylskåpskallt smör i tunna skivor
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
Gör så här
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över apelsinsaften och strö över apelsinskal, mjöl och socker. Hyvla över kylskåpskallt smör med osthyvel. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med lättvispad vaniljsås.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!