Sommarens första servitris

Nu är äntligen sommaren officiellt här. Det är så skönt och underbart mysigt. För att inviga sommaren på mitt egna sätt bakar jag en tårta. Baka med mig och smaka med mig. Sommaren är här. Sola, fika, bada, fika, njut!

Vit kladdchokladtårta

Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som serveras med exotisk frukt och vispad grädde.

Ingredienser
16 bitar
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag älskar att sitta inne hela sommaren och bara baka. Fikandet lämnar jag över till kakbarnen
Anonym sa…
Ja, jag längtar i alla fall efter en stor brun deg.

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!