Grus bättre än sand
Utifall att ni inte bakat de minsta kakor sedan midsommar vore en skam.
Att jag ej förmedlat underlag för att baka på bästa sätt under samma period är en skam!
Förbättring har lovats och lovas omigen. Dags att ta tag i tyglarna, rida hästen i mål som vilket vanlig fikasugen flicka hade sagt. Än är det ej försent för förälskelse.
Skratta mens du bakar så upptäcker du hur kul det inte går att ha utan ugnen varm. Sprid min gemenskap och strö på nått sött över det som glädjer oss. Tilsammans är vi mer än en. LOVE. MUMS.
Kärlekmums
Ingredienser
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Att jag ej förmedlat underlag för att baka på bästa sätt under samma period är en skam!
Förbättring har lovats och lovas omigen. Dags att ta tag i tyglarna, rida hästen i mål som vilket vanlig fikasugen flicka hade sagt. Än är det ej försent för förälskelse.
Skratta mens du bakar så upptäcker du hur kul det inte går att ha utan ugnen varm. Sprid min gemenskap och strö på nått sött över det som glädjer oss. Tilsammans är vi mer än en. LOVE. MUMS.
Kärlekmums
Ingredienser
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
75 g smör
3/4 dl starkt kaffe
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.
Kommentarer