Pre-Oktober Uppdatering

Satan nej, här händer icket mycket. Skullden får läggas enbart på min egen själ och det står jag för. Problemet ligger förmodligen i att jag har fullt upp med ett annat projekt. Det är något som pågår utanför kökets romantiska väggar, därav är det väldigt svårt att förklara. Jag vill att ni skall besitta vetskapen om jag ej era bördiga fingrar lämnat för gott. Se så när mörkret äntligt lagt sig lovar mitt sanna jag att återvända till www.s värld, er värld, vår värld. Vi ska ta oss igenom den grå grå vintern tillsammans. Med ugnarna på högsta värmen skapar vi något fantastiskt, något som det inte finns ord för.

Men skåda, ty tomhänt är jag aldrig. Låt det smaka! Dessa är fantastiska. Söta, smöriga och lite syrliga.
Allt gott!
The Fikaman

Limekola

Ingredienser
60 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime

Gör så här
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt. Tips: Skal från en citron istället för två lime är också gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!