Ny vecka, nya möjligheter
Inte en dag går till spillo längre. Efter några års törnrosasömn är rulltårta på modet igen. Se, så sugen man blir.
Chokladrulltårta med vanilj
Ingredienser
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.
Chokladrulltårta med vanilj
Ingredienser
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g Kesella vanilj
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.
Kommentarer