Ny vecka, nya möjligheter

Inte en dag går till spillo längre. Efter några års törnrosasömn är rulltårta på modet igen. Se, så sugen man blir.

Chokladrulltårta med vanilj

Ingredienser
15-20 skivor
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 g Kesella vanilj

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred Kesella över den kalla kakan och rulla ihop. Tips! Skivorna blir finare om man fryser rulltårtan och sedan skivar den halvtinad.

Kommentarer

Anonym sa…
När man inte har gott om tid får man vara taktisk. Jag har planerat in en stor bakdag när jag ska ta alla dina recept på samma dag! Jag skulle känna mig hedrad om jag fick besök av denna "Fikaman" för att hjälpa mig då jag är ganska ensam och lös. Jag kan lämna mitt nummer här eller om du skickar mess till mig. Jag finns på bdb, pa, lunar så klart och även snyggast. *ler*// fikadottern

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!