I'm Working On A Dream

År 20hundra9 spås bli ett fantastisk år - både av vita huset och min personliga, svarta ugn. Men varför inte lämna ugnen utanför detta första fikatipps för året. Att blanda varma drycker med kylda desserter är en kombination långt över "kaffe-och-kladdkaka-nivå". Må lycka och välgång vara med er vänner. Gott nytt år!

Banana split

Banana split (4p)
2 dl vispgrädde
4 bananer
0,25 l chokladglass
0,25 l vaniljglass
0,25 l jordgubbsglass
1 cocktailbär
flagad mandel

Chokladsås
25 g smör
1,5 dl socker
1,5 dl mjölk
2 msk kakao

Gör så här
1. Börja med chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull.
2. Häll i resten av ingredienserna och vispa så att det inte blir några klumpar.
3. Värm såsen och rör om samtidigt. När bubblorna börjar bli stora är såsen klar.
4. Vispa grädde till banana spliten.
5. Skala bananer och dela dem på längden. Lägg dem i avlånga serverigsfat.
6. Lägg glass och vispad grädde på bananlängderna. Toppa med flagad mandel och ett rött cocktailbär.
7. Ringla över såsen.












Cappuccino

Ingredienser (1p)
4 cl espresso
mjölk

Gör så här
1. Brygg en enkel espresso i en varm cappuccinokopp.
2. Värm mjölken till 65-70 grader.
3. Skumma mjölken. En vanlig mjölkvisp går utmärkt om man saknar ångrör.
4. Häll på mjölkskummet försiktigt så att det lägger sig som ett lock över kaffet. Creman ska bilda en mörk ring ut mot koppens kant.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den verkliga sanningen

Svartvinbärssorbet

Spring, spring, vår!