Punschparfait with dajm
Jag tänkte som så att nu när ni ändå har punschflaskan frame. En sagolik punschparfait som tar ett tag att få perfekt, men tro på en sann man - den är värd all väntan i världen. Något att briljera med på hemmafesten.
Punschparfait
Punschparfait
Antal portioner: 6
Färdigt på: 1 dag 15 min
Ingredienser
3 st äggulor
1.5 dl socker, knappt
0.5 dl punsch
Färdigt på: 1 dag 15 min
Ingredienser
3 st äggulor
1.5 dl socker, knappt
0.5 dl punsch
3 dl vispgrädde
50 g dajm
Gör så här
1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punschen.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre. (Dock ej längre än 2 månader)
5. Ta ut parfaiten 10 minuter före servering. Garnera med hackad dajm.
50 g dajm
Gör så här
1. Vispa äggulorna med sockret tills det blir riktigt pösigt och så att sockerkornen försvinner helt. Tillsätt punschen.
2. Vispa grädden hårt.
3. Blanda grädden med ägg- och sockervispet och häll smeten i en form, gärna med löstagbar kant.
4. Ställ in formen i frysen och låt stå ett dygn eller längre. (Dock ej längre än 2 månader)
5. Ta ut parfaiten 10 minuter före servering. Garnera med hackad dajm.

Kommentarer