Svartvinbärssorbet
Vårvärmen har slutat knacka på dörren och står nu istället och med all sin kraft försöker slita upp denna stackars idiotiska årstidsavdelare. Han kommer nog igenom snart, men för att hjälpa till lite extra på traven så plockas här fram ett av våren, eller kanske rent av sommarens absoluta högkvalitativaste och tjusigaste sorbet. Låt trädkronorna blomma!
Svartvinbärssorbet
Antal portioner: 4
Färdigt på: 4 tim 10 min
Svartvinbärssorbet
Antal portioner: 4
Färdigt på: 4 tim 10 min
Ingredienser
300 g svarta vinbär
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk citronsaft
Gör så här
1. Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.
2. Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.
3. Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.
4. Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir fluffig.
300 g svarta vinbär
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk citronsaft
Gör så här
1. Koka upp socker och vatten i en kastrull tills sockret har löst sig och vätskan klarnar och låt sedan svalna.
2. Mixa vinbären och sila eventuellt bort skal och kärnor med en nätsil.
3. Blanda sockerlagen och vinbärspurén och smaka av med citronsaften.
4. Kör sedan i glassmaskin eller ställ undan i frys i cirka 4 timmar. Kom då ihåg att röra runt någon gång i timmen så att glassen blir fluffig.

Kommentarer